Strikkeklub

Stella Maris Nordic Strikkeklub

Af Malene Fenger-Grøndahl

”Må jeg lige se, hvordan du strikker vrang?”.

”Jeg kan ikke undvære mit strikketøj, når jeg ser fjernsyn. Hvis jeg ser en film uden at strikke imens, falder jeg i søvn og går glip af slutningen.”


Snakken går rundt om bordet i menighedslokalerne ved Jesu Hjerte Kirke i Randers, og der udveksles strikke- og livserfaringer af mange slags. To af menighedens medlemmer, Birgit Clausen og Birgitte Holmark Thorsen har taget initiativ til en Stella Maris strikkeklub, som for at strikke til de søfolk, som Stella Maris’ frivillige møder i forbindelse med deres skibsbesøg rundt omkring i danske havne.

David Noval fra Stella Maris var på besøg i menigheden i vinter og fortalte om arbejdet med at betjene de mange søfolk, der arbejder på havet i månedsvis – ofte til en lav løn og under svære vilkår. De rejser langt væk fra familien og deres hjemland for, at vi kan få de varer og goder, vi ønsker os. Det er en god tanke at kunne give en lille smule igen ved at strikke noget, som søfolkene kan bruge i den kolde årstid,” siger Birgit Clausen.

Hun gik selv i gang med at strikke i det små sidste efterår, da hun havde læst om Stella Maris’ genetablering i Danmark, men efter David Novals besøg i menigheden i Randers slog det hende, at der måtte være flere, der havde lyst til at gøre en indsats for sømændene ved at strikke til dem.

Hun talte med Birgitte Holmark Thorsen om ideen, og de to skrev ud til menighedens medlemmer og inviterede dem til at deltage i strikkeklubben.
Klubben mødes den sidste tirsdag i hver måned i to timer for at strikke sammen og drikke kaffe og snakke om løst og fast. Efter mødet er der messe, som de fleste vælger at deltage i. Mødet indledes og afsluttes med en bøn.

Billeder fra strikkeklubben

Foto: Malene Fenger-Grøndahl
Strikkeopskrifter

Hjelmhue

Egentligt hedder opskriften Soldaterhue og er lavet for, at strikke en var underhue til vore udsendte soldater, som de kan bære under hjelmen.

Se opskriften »
Strikkeopskrifter

Halsedisse

Når de blæser på søen er det koldt om halsen. Halstørklæder duer ikke ombord, da det kan hænge i mange steder med fare for kvælning.

Se opskriften »