Om Stella Maris

Starten.

Stella Maris er den største velfærdsorganisation for de søfarende og deres familier. Vi opererer i 67 lande og henved 330 havne hvor 1.000 ansatte og frivillige drager omsorg for de søfarende.

4. oktober 1920 blev det nye “Apostleship of the Sea” defineret som ”Et samfund af katolske mænd og kvinder der er forenet i bøn og arbejde for større ære til Gud og den åndelige velfærd for søfarende i hele verden”.
medlemmerne blev opfordret til at besøge skibe og distribuere katolsk litteratur, bønner, bøger, brød og måltider.

Gennem de 100 år har organisationen udviklet sig til det globane netværk af ansatte og frivillige, som det er i dag. I mange havne drives sømandshjem og dette har været en kærneopgave i mange år. I takt med at skibene ligger i havn kortere tid og de fysiske forhold ombord bedre, er det primære fokus igen, at at distribuere omsorg, bønner og fornødenheder.


Blåstempling

Det var pave Paul VI der i 1977 startede arbejdet med officielt, at gøre Apostleship og the Sea til den katolske kirkes oficielle arbejde for sørens folk. Dette arbejde blev færdiggjort af pave Johannes Paul II, der 21 januar udgav et apostolskbrev i 1997, hvor retningslinjerne for apostolatet blev fastslået.

Arbejdet i dag

Stella Maris kommer som en uvildig organisation, der hverken er arbejdsgiver eller myndighed og fremstår derfor på en særlig måde som de søfarendes “ven”. Som skibsbesøgende kan vi bidrage med noget som hverken arbejdsgivere, fagforening eller myndighed kan. Når vi besøger skibe er det sømanden der er helt i fokus og dennes behov her og nu, om det er en samtale, en forbøn, at blive kørt en tur til byen for at handle eller at være turist, en ny tandbørste, lidt chokolade, en bibel, en simkort, eller som bisidder ved en svær samtale. Naturligvis er vi også til rådighed for at arrangere en messe eller anden liturgi ombord – hvis det ønskes.100 års jubilæum.

Oktober 2019 skulle der fejres 100 års jubilæum. Fejringen var forberedt gennem lang tid og der var lagt mange kræfter i det. Desværre satte COVID-19 / Corona-pandemien en stopper for det og den fysiske fejring måtte udsættes.

Jubilæet blev for markeret på andre måder. Blandt andet fik organisationen et nyt logo, nyt navn og en ny hjemmeside. Ydermere er det netop i jubilæumsåret, at Stella Maris blev genetableret i Norden med udgangspunkt i Danmark.

Apostleship of the Sea har længe været kendt som Stella Maris af søfarende og fiskere over hele kloden, og derfor opdaterer vi som en del af vores hundredeårsdag vores logo og navn for bedre at afspejle den måde, vi er kendt af dem, vi tjener .

Vi har udviklet vores nye logo til at passe komfortabelt inden for den maritime sektor. De klare klare symboler gør vores logo let at genkende, når udsynet kompromitteres af vejr eller afstand.

Elementerne inden for symbolet karakteriserer vores mission:

Og endelig markerer havets bølger miljøet for vores mission – en kilde til levebrød for søfarende, men også en påmindelse om fare og død. At acceptere og tro på tro, håb og velgørenhed fører søfarende og deres familier til himmelens sikre havn.Læs mere om vores om vores historie på den engelske hjemmeside.